Paulownia Shantong maximum de eficienta

Caracteristicile Shan Tong

Shan Tong este cel mai nou si cel mai fin soi de Paulownia in China, care are urmatoarele avantaje în comparatie cu alte specii de Paulownia:
– rata de crestere rapida,
– rezistenta puternica la boli si daunatori,
– rezistenta puternica la seceta,
– productia mare de cherestea,
– o gama larga de adaptabilitate,
– capacitate puternica de reînnoire.

Rata de crestere rapida

Conform testului de comparatie, în padurile care au crescut în aceleasi conditii de amplasament si masurile de management pentru 7 ani, volumul mediu individual de Shan Tong este mai mare decât Yuza cu 63,78%.

Paulownia Shantong atinge la 7 ani 40 cm diametru si produce 2 mc de lemn de foarte buna calitate.

Paulownia Elongata, Tomentosa sau Fortunei se recolteaza pentru 1 mc la 10 ani; in schimb hibridul Shantong (Shan-tong) obtinut de cei de la Institutul de Cercetari din Shaanxi, China, produce 2 mc la 7 ani, deci dubleaza efectiv veniturile ce le obtinem prin cultivarea sa.

Rezistenta puternica la boli si insecte daunatoare

Rezistenta la boli si insecte daunatoare este un semn important pentru padure si crestere rapida de mare randament în productia de paulownia.

Ceea ce il recomanda, este faptul ca in ultimii ani toate tarile lumii cauta acest hibrid, iar cantitatile disponibile sunt din ce in ce mai mici. Rezistenta sporita la seceta, boli, temperaturi joase si productia de lemn de cea mai buna calitate il face sa fie viitorul in exploartarea pentru masa lemnoasa, mobila, incalzire alternativa, constructii, etc.

Paulownia Shantong este un inlocuitor bun al bradului, nu putrezeste, nu crapa, nu are noduri, este izolator termic si fonic, este mai usor de 2 ori.

...