Ramurile principale ale agriculturii

Ramurile principale ale agriculturii sunt:

Acvacultura, care se ocupa cu cresterea plantelor si a animalelor care traiesc in apa, in special in mari si oceane;

Agrofitotehnia, care se ocupa de cultura plantelor de câmp, a plantelor furajere si a plantelor tehnice;

Apicultura, domeniu care se ocupa cu cresterea albinelor pentru obtinerea de miere si ceara, având si importantul rol de polenizare a plantelor aflate in zona de crestere a albinelor;

Avicultura, domeniu al agriculturii care se ocupa cu cresterea pasarilor;
Horticultura, care se ocupa cu selectionarea si cresterea legumelor, pomilor fructiferi, viei, arbustilor fructiferi si decorativi, florilor, plantelor ornamentale, plantelor tropicale si a plantelor de sera;

Moluscocultura, care se ocupa de cresterea molustelor, atât terestre, asa cum sunt melcii comestibili, dar si a molustelor acvatice, asa cum ar fi scoicile;
Piscicultura, care se ocupa de cresterea pestilor in diferite conditii, dar si in sistem industrial;

Sericicultura, care se ocupa de cresterea viermilor de matase;

Silvicultura, care se ocupa cu studiul, cresterea, exploatarea si protejarea arborilor ce formeaza padurile, controlul si protectia faunei si florei din paduri;

Zootehnia, domeniu care se ocupa de cresterea animalelor domestice, mai exact a mamiferelor de uscat domesticite, in scopul obtinerii de lapte, carne, lâna si piei sau blanuri.