Un agricultor din Olt premiat la Geneva pentru Folarex

Un agricultor din Olt premiat la Geneva pentru Folarex – un ingrasamant natural care creste semnificativ recolta.

folarex ingrasamant naturalDobre Putinelu, agricultor in varsta de 80 de ani, din comuna Izbiceni, jud. Olt, a inventat un ingrasamant natural numit Folarex, un lichid complex si concentrat care i-a crescut semnificativ productia agricola.

Ingrasamantul creat de agricultor a fost apreciat la Salonul International de Inventica de la Geneva din 2015, dar si la Bruxelles, unde olteanul a primit medalia de argint. Desi are o varsta inaintata si a suferit in urma cu cativa ani un accident vascular cerebral, barbatul a mers cu masina personala la Geneva pentru a prezenta Folarex, produs natural creat si testat la Izbiceni, prin folosirea lui recolta crescand cu 30 la suta. Profesor de istorie, Putinelu spune ca a creat acest produs pentru a manca sanatos si pentru ca nu a avut bani sa cumpere substante chimice.

Agricultorul declara ca a creat acest produs pentru a manca sanatos, apoi pentru a trai mai bine. Avea trei copii la scoala, baiatul cel mare era student, ceilalti doi erau la liceu. Ingrasaminte se gaseau greu si erau scumpe, asa a inceput sa conceapa produsul. Dupa Revolutie s-a gandit ca ar putea face o afacere din acest ingrasamant si s-a apucat singur de treabta, fara sa aiba studii de specialitate. Asa a aparut Folarex, produs ce a fost testat in gradina proprie. A facut cantitati mici la inceput, apoi vecinii au fost interesati de produs. Cand a vazut ca la poarta s-au strans 50 de persoane ca sa cumpere, s-a apucat serios de treabaș asa a inceput „aventura” ingrasamantului natural!

Produsul spune ca este un amestec de dejectii de animale pus in recipiente cu apa si lasate la macerat 3 zile pana cand solutia capata o culoare ciocolatie. Solutia rezultata este imbuteliata in sticle de plastic de cei 2 copii ai lui si vandute, ulterior, in tara.

Dupa analize, specialistii au aratat ca produsul reduce PH-ul solului, reduce pericolul infestarii solului cu buruieni, poate inlocui in totalitate ingrasamintele chimice, stimuleaza dezvoltarea organelor florale si nu este toxic pentru oameni sau animale. Agricultorul declara ca specialistii Institutului National de Cercetare Dezvoltare Agricola Fundulea i-au spus ca Folarex creste productia agricola cu pana la 30 la suta.

Ingrasamantul natural Folarex, produs si testat in solarul familiei de la Izbiceni, a fost brevetat in 2014. Cererea de brevet a fost inregistrata in 2012, iar certificatul a venit abia in 2014. Doi ani s-au facut studii si au analizat produsul, s-a verificat tot. Cativa ingineri au examinat produsul si au vazut ca este alcatuit din gunoi de grajd provenit de la ovine si bovine si de la porumbei.

Dobre Putinelu a participat in 2013 cu produsul sau la primul targ din Bucuresti. De atunci diplomele pentru produsul conceput de el au curs, fiind obtinute la Iasi, Timisoara si Alexandria. Cele mai valoroase sunt, insa, diplomele obtinute la Salonul International de la Generva si de la Bruxelles, din 2015.

Desi suferise un accident vascular cerebral, profesorul de istorie pensionar si fiica sa, Iuliana, au mers cu masina personala la Geneva, avand cateva sticle cu Folarex, unde au obtinut mediala de argint.

PENTRU LEGUME, POMI SI VITA DE VIE
Se pun 200ml la 15L de apa, tratamentul repetandu-se la 7 zile
Se poate stropi de la 4 frunze si este compatibil cu fungicide si insecticide
Temperatura de pastrare: 5-20 C
Termen de valabilitate: 2 ani de la data imbutelierii.

PENTRU CEREALE SI PLANTE TEHNICE
Se pun 3-5L la hectar in mașina de ierbicidat si se fac 3-4 tratamente pe recolta, fiind de asemenea compatibil cu fungicide si insecticide
Temperatura de pastrare: 5-20 C
Termen de valabilitate: 2 ani de la data imbutelierii.

Comenzi pe: http://folarex.ro

...
Această intrare a fost publicată în Fermieri . Pune legătura în semnele de carte.